Menu

Programma 2019

Tussen 10 en 18 uur biedt het Parkfestival Sittard een podium aan regionaal talent, groot en klein. Van pril poptalent van OBS Aan de Meule en BS Leyenbroek tot een rockende coverband die volle zalen trekt. 

De podiumcommissie staat jaarlijks voor de uitdagende taak een goede keuze te maken uit het aanbod maar wel voor een klein budget. De bands die hier optreden, staan er meestal vooral omdat ze het erg leuk vinden om voor een groot publiek te staan op een gezellig festival voor jong en oud. Rijk worden ze er niet van. Maar natuurlijk wel rijk in ervaring!

Het programma zal hier zo snel mogelijk gepresenteerd worden, houdt de site dus in de gaten!

Geluid
Het geluidsniveau voldoet aan de wettelijke regels, net als het podium. Sonic Support uit Schinnen verzorgt de podiumtechniek.

hoe laat?
waar?
wat?
10:00 uur
grasveld

spellen en entertainment

spellen en entertainment

Leef je uit! De hele dag spellen en entertainment in het stadspark op Koningsdag. Met boomklimmen door I-VY en allerlei spannende en gezellige spellen van Amuserent zoals de bungee trampoline, rodeostier en springkussen.

10:00 uur
grasveld

KINDERROMMELMARKT

<b>KINDERROMMELMARKT</b>
10:00 uur
Kunstbende podium

Kunstbende

Kunstbende

Elke zomer tourt Kunstbende Limburg met een eigen podium langs diverse pop- en cultuurfestivals door heel Limburg. Zo tourden we afgelopen jaren o.a. langs DVERS, Zomerparkfeest Venlo, Mama’s Pride en ook Parkfestival Sittard! Lekker in de openlucht, hopelijk overgoten met zon en veel publiek voor je neus. Iedereen tussen de 13 en 18 jaar kan zich opgeven voor de Kunstbende Limburg Zomertour, elke kunst discipline is welkom

10:00 uur
DE ZITTERD

DE PLATENBUS

Vanuit een oude brandweerwagen worden platen gedraaid met de rust van jaren terug. Muziek uit de jaren ‘30-’80, van Jazz, chansons tot tango.
‘DJ Old Way’ weet dat swing en relaxt samengaan.

10:00 uur
Club LAM tent

Club Lam

10:00 uur
Kootje Spek tent

KOOTJE SPEK

10:45 uur
KLEIN PODIUM

Dance Studio On fire

Dance Studio On fire

Dance Studio On Fire is een gezellige dansschool binnenkort gelegen in een gloednieuw pand in het centrum van Sittard! Jong en oud kan hier terecht voor professionele danslessen in verschillende stijlen. Ga bijvoorbeeld los op de lekkerste en nieuwste beats en heerlijke hiphopmuziek. Of swing lekker mee tijdens zumba. De allerkleinsten kunnen los tijdens peuter- of kleuterdans. Jij leert hoe dan ook een aantal indrukwekkende dansmoves én raakt op een leuke manier in shape! Er wordt met heel veel enthousiasme lesgegeven door de ervaren docenten. Jij voelt je hier helemaal thuis!

11:00 uur
HOOFDPODIUM

Baina Fona

Baina Fona

Baina Fona is Zuid Afrikaans voor “Missed Call”. Vaak wordt deze uitdrukking ook gebruikt als “Gemiste Kans”. Te veel in het leven gaat over gemiste kansen. Soms mis je kansen door tijdgebrek, stom toeval of omdat je je teveel door anderen laat beïnvloeden en niet najaagt wat je diep van binnen wilt doen. Het vergoot je kans op geluk als je probeert zo min mogelijk gemiste kansen te hebben in je leven. Kus die buurman waar je al jaren verliefd op bent, schilder je auto groen, leer een instrument bespelen, verkoop je huis en ga in een tent leven! Pak alles aan om maar zo weinig mogelijk kansen te missen om te zijn wie je kunt zijn.

Dat is wat ons bindt. Enthousiaste muzikanten en zangeressen uit bands als Rooftop, Days of the Soyuz, SPI, Fizz, Jinx, Solid Rock, Fabrik Royal, PMC en Stowistow pakten zich samen om deze kans, om op te treden op Het Parkfestival in Sittard, niet te missen! Op deze manier als gelegenheidsband een kans niet missen, dat schreeuwt natuurlijk om de bandnaam Baina Fona!

Met zorg hebben we 45 minuten aan swingende covers geselecteerd uit de hitlijsten van de afgelopen jaren. Met veel enthousiasme en plezier willen we dit met jullie delen op een hopelijk zonovergoten Parkfestival!

En tja, als je vergeet te dansen, dan is dat ook..... Baina Fona

12:00 uur
Klein Podium

Danzaira

Danzaira

Dans als een tool om elke dag te verbeteren, leerprocessen te versterken, het lichaam gezond te houden; maar vooral om het leven gezelliger maken door muziek en beweging.

Dansen met plezier en passie is wat bij Danzaira geleerd wordt. Leerlingen hebben een plaats waar ze nieuwe vrienden ontmoeten en ook lekker kunnen ontspannen. Danzaira danst in de stijlen, Hiphop, Klassiek ballet, Jazz, en Flamenco.

bron: www.uitsittardgeleen.nl

12.15 uur
Klein podium

OFFICIËLE OPENING PARKFESTIVAL

12:15 uur
HOOFDPODIUM

Buzzard's Brew

Buzzard's Brew

Buzzard's Brew maakt energieke, kleurrijke poppy funk die retestrak wordt uitgevoerd. Onze missie is het terug brengen van dit genre naar het publiek. Of het nu de mensen zijn waarin we het funkgevoel eindelijk wakker maken of natuurlijk de rasechte liefhebbers, wij krijgen ze aan het jammen. Slimme harmonieën en een onnavolgbaar ritmegevoel zorgen verder voor de nodige muzikale originaliteit. 

Kortom: een publiek dat niet danst is een gemiste kans!

13:15 uur
Klein podium

Talenten van BS Aan de Meule

13:45 uur
HOOFDPODIUM

Baroesjko

Baroesjko

Baroesjko is een 9-koppig miniorkest, opererend vanuit de westelijke mijnstreek (Sittard-Geleen),  grensoverschrijdend in de Folk en “Sittardse” Wereldmuziek!

Naast dat ze bekend staan als een verrassend veelzijdige live-band, scoorden zij ook hoge ogen in de hitlijsten van de provinciale radiozender L1. De liedjes “Wesj aan de Parapluu”, en “Raap dich Biejein”, zijn nog steeds veelvuldig op deze zender te horen. 

In Maart 2019 bracht Baroesjko middels en tijdens een zeer succesvolle theatertournee een nieuw album uit; getiteld “Snezka”. Een kopstaart verhaal van 12 stukken muziek en liedjes in het Sittards dialect, die samen een verhaal vertellen, met de mythische berg “Snezka” als uitgangspunt.
Daarvan kon de single “Vandaag” (met een gast rol van Bart Storcken) meteen op een hoge notering rekenen in de L1mbo top 10! 

14:45 uur
Klein Podium

Urban Dance Factory

Urban Dance Factory

Urban Dance Factory is sinds 2014 een begrip in Sittard. Meerdere regionale, nationale en internationale titels hebben wij op onze naam staan en sommige dansers van UDF zijn zelfs bekend van tv!

Wij dansen urban: urban is een benaming voor meerdere dansstijlen die wij allemaal beoefenen binnen onze dansschool. Er zijn danslessen vanaf 4 jaar en voor alle niveau’s: van beginners tot advanced: voor ieder wat wils!
Urban Dance Factory is inmiddels gevestigd op 4 locaties Elsloo, Schimmert, Sittard en Ulestraten.

15:15 uur
HOOFDPODIUM

SKArtacus

SKArtacus

SKartacus, dé 11-piece ska-/reggae-/rocksteady livesensatie uit het Zuiden van het land. Deze 10 mannen zijn, samen met hun charmante frontvrouw een energieke ska-band van het meest aanstekelijke soort. Een aanstekelijke ritmesectie, een adhd-enthousiaste blazerssectie, een live-percussionist (!) en maar liefst 3 zangers zorgen voor een 'hot steamin' skankin' party'....

SKArtacus is, na een voorbereidingsperiode 'backstage' in januari 2018 opgericht. Met geroutineerde muzikanten uit bands als Janse Bagge, Juicy Lucy, Loose, WW Band e.v.a. weten we hoe een vet feest gebouwd moet worden. Uitgangspunt is dan ook dat we niet naar huis gaan voordat het dak eraf is gegaan!

Vanaf maart 2018 maakt SKArtacus de poppodia, festivals en feesten onveilig. Een voortvarende start met optredens op o.a. St. Rosafestival & Oktoberfeest Sittard, Koppelpop, Skalloweenparty Ernesto's, Kingsdayparty Gulpener Bierbrouwerij, pre-party Fortuna-Ajax e.v.v.a. De recensies waren ronduit enthousiast en positief. De energie van de band en het feit dat het geheel 'full live' is zijn veelgehoorde complimenten.

De bandleden deden hun inspiratie op door veel te luisteren naar British ska uit de 70’s & 80’s (Madness, The Selecter, The Beat) en naar US-skabands als Reel Big Fish en Mighty Mighty Bosstones. Voor het welkome muzikale evenwicht mengen we dit met reggaenummers van o.a. Bob Marley, Amy Winehouse, SEEED e.a.

Zeer uniek is het feit dat SKArtacus, als één van de enige (ska-)bands in Europa een eigen bier heeft: SKArtacusbeer. Gebrouwen door Ambrassbrouwerij uit Sittard. Een inmiddels zeer goed gerecenseerd biertje waarvan momenteel alweer de 4e 'batch' gebrouwen wordt. Wereldberoemde skabands als The Toasters, The Selecter, The Beat en The Skatalites dronken SKArtacusbeer inmiddels tijdens hun optredens in Europa in 2018!

2019 is hét jaar van de skamusic.... 40 jaar 2-Tone Records, 50 jaar Trojan Records en het 40 jarige bestaan van bands als Madness, The Selecter, The Beat..... Dé reden om ook uw publiek te trakteren op deze partyband.

Parkfestival gaat een superfeest worden !! En....blok ook alvast je avondagenda.... Zowel SKArtacus als Juicy Lucy zullen na het parkfestival een avondvullende show presenteren @Ernesto's Sittard (Markt)!! Don't Miss THAT !!!!

16:30 uur
klein podium

BEKENDMAKING WINNAARS LOTERIJ

16:45 uur
HOOFDPODIUM

JUICY LUCY

Juicy Lucy is een Rock, Soul en Fun(k) band uit het Zuiden van Nederland. Ons repertoire varieert van soul klassiekers tot actuele top-40 muziek. Een typische Juicy Lucy avond ervaring is die waarbij het publiek volledig op de kop gezet wordt. Een enthousiaste presentatie door onze zangeressen Sanny en Myron en zanger Ger zorgt ervoor dat het publiek een swingende ervaring krijgt. Naast de vocals bestaat Juicy Lucy uit een gitarist, een bassist, toetsenist, drummer en een blazerssectie: tweemaal trompet, tenorsax en trombone.

Juicu Lucy is in 2014 officieel gestopt als band heeft precies 5 jaar later, in de zomer van 2019, een aantal spetterende reünie optredens gepland.

Het allereerste reünie optreden vindt plaats tijdens het Parkfestival in Sittard op Koningsdag 27 april 2019.
Een eenmalige gebeurtenis die je niet mag missen!

17:30 uur

EINDE VERKOOP CONSUMPTIEBONNEN

18:00 uur

SLUITING VAN HET PARKFESTIVAL 2019

Delen op
Sponsoren
Rabobank
OCI Nitrogen
Open Line
Gemeente Sittard-Geleen
Yparex
Quant
Drei Länder Kurier
SIT BC
Spartners
Ook sponsor worden?