Menu

Programma 2018

Tussen 10 en 18 uur biedt het Parkfestival Sittard een podium aan regionaal talent, groot en klein. Van pril poptalent van OBS Aan de Meule en BS Leyenbroek tot een rockende coverband die volle zalen trekt. 

De podiumcommissie staat jaarlijks voor de uitdagende taak een goede keuze te maken uit het aanbod maar wel voor een klein budget. De bands die hier optreden, staan er meestal vooral omdat ze het erg leuk vinden om voor een groot publiek te staan op een gezellig festival voor jong en oud. Rijk worden ze er niet van. Maar natuurlijk wel rijk in ervaring!

Geluid
Het geluidsniveau voldoet aan de wettelijke regels, net als het podium. Sonic Support uit Schinnen verzorgt de podiumtechniek.

hoe laat?
waar?
wat?
10.00 uur
grasveld

spellen en entertainment

spellen en entertainment

Leef je uit! De hele dag spellen en entertainment in het stadspark op Koningsdag. Met boomklimmen door I-VY en allerlei spannende en gezellige spellen van Amuserent zoals de bungee trampoline, rodeostier en springkussen.

10:00 uur
grasveld

KINDERROMMELMARKT

<b>KINDERROMMELMARKT</b>
10:30 uur
nabij de ZITterd

Kootje Spek Theater

Kootje Spek Theater

Het kleinste theater van Sittard-Geleen en misschien wel van heel Nederland, maar met de grootste applausgarantie. Speciaal voor piraten, prinsessen, ridders en heksen van 0 tot 100 jaar! 

 

 

11:00 uur
Hoofdpodium

Joo Janssen Band

Joo Janssen Band

Een originele mix van Rhythm, Blues, Reggae, Groove, High Wire Soling en spontane acts van muzikale moed.

11:45 uur
Klein podium

TALENTEN OBS AAN DE MEULE

12:00 uur
Klein Podium

Danzaira

Danzaira

Dans als een tool om elke dag te verbeteren, leerprocessen te versterken, het lichaam gezond te houden; maar vooral om het leven gezelliger maken door muziek en beweging.

Dansen met plezier en passie is wat bij Danzaira geleerd wordt. Leerlingen hebben een plaats waar ze nieuwe vrienden ontmoeten en ook lekker kunnen ontspannen. Danzaira danst in de stijlen, Hiphop, Klassiek ballet, Jazz, en Flamenco.

bron: www.uitsittardgeleen.nl

12:00 uur
De ZITterd

Dj's Ron en John

Dj's Ron en John

Dj's Ron en John beheren de Singles Bar: vraag een vinyl singletje aan, van schlager tot punk en metal tot Brel. Fijne muziek bij De ZITterd.

 

12:00 uur
Kunstbende podium

Kunstbende

Kunstbende

Kunstbende is een netwerkorganisatie die jong, creatief talent ontdekt, ontwikkelt en exposeert. De kern van de organisatie is een landelijke talentenwedstrijd voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar. Winnaars van Kunstbende worden begeleid om hun talent verder te ontwikkelen en kunnen hun vaardigheden tonen op een groot podium. Elk jaar stond er een thema centraal, maar vanaf 2016 was er gekozen om dit te laten vervallen om de creativiteit te stimuleren. Deelnemers zijn dus helemaal vrij om te maken wat ze willen.

bron: Wikipedia

12.15 uur
Klein podium

OPENING PARKFESTIVAL DOOR WETHOUDER LEBENS

12:30 uur
Hoofdpodium

Stompin' Grounds

Stompin' Grounds

Stompin' Grounds is een band uit het zuiden van Nederland. Stevige songs waarin de karakteristieke stampende beats en scheurende gitaren van de Blues-Rock worden vermengd met de virtuositeit en dansbaarheid uit de Gypsy-Swing. Dit zorgt ervoor dat de energie van het podium afspat en je onmogelijk stil kan blijven staan als je deze heren ziet optreden.So, put on your dancin' shoes and shake it! 

Stompin’ Grounds is opgericht in September 2016 en binnen 1 jaar hebben deze drie heren een ruime set van dansbare songs opgebouwd die zich op het kruispunt van Bluesrock en Gypsy-Swing bevindt. Ook hebben zij binnen dat jaar ‘De weg naar Misty Fields Festival’ gewonnen en doen zijn mee met popwedstrijd “Nu of Nooit. Hier werd hun song “Hunchback Blues” uitgeroepen tot “Song Van De Avond!”

 

 

13:15 uur
Klein Podium

Urban Dance Factory

Urban Dance Factory

Urban Dance Factory is de enige Urban/Streetdance dansschool in Sittard en omstreken. Urban Dance Factory is gespecialiseerd in allerlei urban dansstijlen en geeft dansers de kans om hun favoriete stijl te ontwikkelen of juist van alle stijlen te genieten. Plezier staat voorop, maar ook kwaliteit is van belang. De hoogste resultaten van Urban Dance Factory tot nu toe zijn meerdere malen Nederlands, Belgisch, Europees en Wereldkampioen UDO Streetdance, 3e plek World of Dance Germany, winnaars Streetdance Spektakel 2017, Halve finalisten Holland's Got Talent en 3e plek Junior Dance (tv-programma's).

13:30 uur
Hoofdpodium

Bayonet Bay

Bayonet Bay

Bayonet Bay werd opgericht door ritmesectie Pat Gubbels en Pino Janssen die in het verleden reeds in meerdere bands met meerdere stijlen hadden samengespeeld. Na het proberen van verschillende gitaristen kwamen zij in augustus 2017 uit bij de getalenteerde Rick "RiMo" Moonen. Al tijdens de eerste jamsessie kwam naar voren dat er een lekkere sound te creëren was. Of het nu blues, funk, metal of gewoon rock was het werd allemaal moeiteloos gedaan. Nu de band was ontstaan moest er gezocht worden naar leden die deze stijlen aankonden en via audities kwam de band uit bij zanger Roy Goossens, die met een ruwe, doch warme stem menig power en emotie aan de songs toevoegde en gitarist Daan Cremers die met een geheel andere schrijfstijl nog meer variatie toevoegde aan het geheel. Na een periode van schrijven en studiowerk kregen de leden een hechte band wat ook terug te horen is in de muziek. Al met al heeft de band een lekkere sound en zijn de mannen niet bang voor uitstapjes. Stevige rock met vleugjes blues, funk en metal worden geserveerd.

14:15 uur
Klein podium

TALENTEN BS LEYENBROEK

14:30 uur
Hoofdpodium

De Desperado's

De Desperado's

Meziek make es meneier om gezellig mit vrunj biejein te zeen. Dat is 't motto van De Desperado's die ontsjtaon vanoet ein jaore auwe vrundsjapsbandj en ein gezamelikke leifde veur meziek en gezelligheid ónger ’t genot van ein frisj getap glaeske beier. 't rippertoire besjteit gans oet ‘covers’ van leidjes oet bènne- en boetelandj, van leidjes oet de jaore ‘60, ‘70, ‘80 pès ’t jaor 2018 en leidjes van grote en minder grote artiste wie The Beatles, Bob Dylan, De Dijk, Toon Hermans, The Monkees, Rowwen Hèze en Armand. Ein dèngk höbbe de leidjes gemein; ze höbbe Zittesje of anger Limburgstalige tekste euver de meist (en minst!) deipzinnige óngerwerpe die me in ’t dageliks laeve taenge kump. In Jannewarie 2012 numme De Desperado’s aafsjeid mit ein optrae bie Kafee Ich & Dich. Uiteraard ein aafsjeid van korte doer. Op 12 jannewarie 2013 zeen De Desperado’s trök bie Kafee Ich & Dich óngersjteund door ein 3-koppig bläözesj ensemble – ‘De Zitterd Lime Horns’. ‘De Zitterd Lemon Horns’ zeen vanaaf noe onlosmakelik mit De Desperado’s verbónje! In 2015 is besjlaote óm de naam ‘De Zitterd Lemon Horns’ neit mee te gebroeke. Jederein is noe eine echte Desperado!

15:30 uur
Hoofdpodium

Sjeng, Sjer & de Sjele

Sjeng, Sjer & de Sjele

Sjeng en Sjér Damen, een tweeling die al van kinds af aan graag samen muziek maken. Sjér vaak op de gitaar – soms op de accordeon – Sjeng op de accordeon en samen zingen. Vele uren, liters en kilometers zijn er intussen al in gaan zitten. Xavier Emmen (De Sjele) is een contrabassist, gitarist, zanger en entertainer.

De Sjele en Sjeng leerden elkaar kennen in een band genaamd The Mexicano’s (oet ‘t vét!). Vervolgens hebben ze samen een muzikaal avontuur beleefd met optredens op onder andere Pinkpop en Zwarte Cross.

Nu, met z’n drieen: terug naar de roots, terug naar de basis, terug naar de kroeg.

Sjeng, Sjer en de Sjele brengt u een mix van country, blues, folk en hoempapa … en veel lol !

16:30 uur
klein podium

BEKENDMAKING WINNAARS LOTERIJ

16:30 uur
De ZiTterd

Bard

Bard

Bart heeft al jaren liedjes in zijn hoofd.
Hij zingt ze op de fiets, in de auto, onder de douche en tijdens de afwas.
Liedjes over het dagelijkse leven. In het Limburgs dialect.

Er is één klein probleem: Bart is a-muzikaal. Daarom heeft hij een paar vrienden gevraagd om van zijn melodietjes liedjes te maken. Die vrienden houden van veel verschillende soorten muziek, met als gemeenschappelijke deler roots en americana.

Op onregelmatige tijden komen ze bij elkaar om over de liedjes te praten, er aan te werken en er aan te schaven. Of nee: ze besluiten om er niet te veel aan te schaven. Ze houden het liever rauw, ongekookt, al dente, niet te zeer doorbakken.

Ze vullen de eigen liedjes aan met covers van onder andere Talking Heads, Ben Harper, Ry Cooder en Kitty, Daisy & Lewis. Met eigen interpretaties van de teksten.

Samen noemen ze zich BARD. Omdat ze ook op straten, pleinfeesten en boerenfeesten willen spelen. (En ook een beetje ter ere van Assurancetourix, de historische dorpstroubadour).

16:50 uur
Hoofdpodium

KORVO

KORVO

KORVO is een 4-koppige progressieve pop/rock formatie met haar 'roots' in Zuid-Limburg. Warme én catchy zang, sterke melodische gitaarriffs en een strakke samensmelting van bas en drums vormen samen een vernieuwende sound binnen het progressieve genre. 
Een genre waarvan menig radioluisteraar de refreinen vanzelf zal ‘meebrullen’. Bovendien zullen musici gefascineerd raken door énorm strak spel, complexiteit én sterke harmonische samenklanken. Grootheden waar overeenkomsten mee gemaakt kunnen worden, variëren van ‘Porcupine Tree’ tot ‘Editors’.

17:30 uur

EINDE VERKOOP CONSUMPTIEBONNEN

18:00 uur

SLUITING VAN HET PARKFESTIVAL 2018

Delen op
Sponsoren
Rabobank
OCI Nitrogen
Open Line
Gemeente Sittard-Geleen
Quant
Drei Länder Kurier
Ook sponsor worden?