Menu

Programma 2017

 

Tussen 10 en 18 uur biedt het Parkfestival Sittard een podium aan regionaal talent, groot en klein. Van pril poptalent van OBS Aan de Meule tot een rockende coverband die volle zalen trekt. 

De podiumcommissie staat jaarlijks voor de uitdagende taak een goede keuze te maken uit het aanbod maar wel voor een klein budget. De bands die hier optreden, staan er meestal vooral omdat ze het erg leuk vinden om voor een groot publiek te staan op een gezellig festival voor jong en oud. Rijk worden ze er niet van. Maar natuurlijk wel rijk in ervaring!

Geluid

Het geluidsniveau voldoet aan de wettelijke regels, net als het podium. Sonic Support uit Schinnen verzorgt de podiumtechniek.

hoe laat?
waar?
wat?
10.00 uur
grasveld

spellen en entertainment

spellen en entertainment

Leef je uit! De hele dag spellen en entertainment in het stadspark op Koningsdag. Met boomklimmen door I-VY en allerlei spannende en gezellige spellen van Amuserent zoals de bungee trampoline, rodeostier en springkussen.

10:00 uur
grasveld

kinderrommelmarkt

kinderrommelmarkt
10.30 uur
De ZITterd

Dj's Ron en John

Dj's Ron en John

Dj's Ron en John beheren de Singles Bar: vraag een vinyl singletje aan, van schlager tot punk en metal tot Brel. Fijne muziek bij De ZITterd.

 

11:00 uur
Hoofdpodium

SLIMVitzKids

SLIMVitzKids

Bigband de Vitzkids is een van de weinige orkesten in Nederland die je letterlijk en figuurlijk ziet groeien. 

Deze band staat o.l.v trompettist Marc Huynen en speelt swingende, groovy composities van oa. Art Blakey, Joe Zawinul en Herbie Hancock. De leeftijd van deze muzikanten varieert van 8 tot 16 jaar.  Het zijn leerlingen van de muziekscholen uit Heerlen, Aken en Maastricht. 

Orkestleider Marc Huynen musiceerde o.a. in The Glenn Miller Orchestra en de WDR bigband en is mede-oprichter van Mo'Jones Big Band. Hij speelde met grootheden als Toots Tielemans en met Rowwen Heze.

11:45 uur
Klein podium

talenten OBS Aan de Meule

12:00 uur
Klein podium

Dansschool Dance on Fire

Dansschool Dance on Fire

Dance Studio On Fire, onder leiding van Megan van Vuuren, verzorgt haar danslessen in een gymzaal aan de Valkstraat 4.

Dance Studio on Fire wordt bij Nederlandse wedstrijdbonden zoals Hiphop Unite, UDO en Dutch Dance Sports vertegenwoordigd door 2 hiphop wedstrijdteams en 1 demoteam, Power Shot, What Ever en Black Widow. En deze teams zijn te zijn op het Parkfestival Sittard.

12.15 uur
Klein podium

Opening Parkfestival door wethouder Lebens

12:30 uur
Hoofdpodium

Stagefright

Stagefright

Stagefright is een jonge rockband uit Geleen. Met een combinatie van covers van bekende artiesten zoals AC/DC en Anouk en eigen nummers, speelt deze band het dak eraf in cafés en op festivals. Ze houden van het podium en hun enthousiasme is aanstekelijk. Dat wordt rocken!

10:30 uur
nabij de ZITterd

Kootje Spek Theater

Kootje Spek Theater

Het kleinste theater van Sittard-Geleen en misschien wel van heel Nederland, maar met de grootste applausgarantie. Speciaal voor piraten, prinsessen, ridders en heksen van 0 tot 100 jaar! 

 

 

13:10 uur
De ZITterd

Milou Kik

singer-songwriter

13:45 uur
hoofdpodium

STATESMEN

STATESMEN

Nog voordat STATESMEN ook maar één song heeft uitgebracht weet de band zich begin 2016 al verzekerd van een platencontract én boekingsdeal. De jongens zetten zichzelf direct op de kaart op een plek waar niemand meer om ze heen kan. Live staat deze act als een huis, met songs die klinken als een klok en een energie die erg aanstekelijk is.

De muziek die de ambitieuze band maakt is te omschrijven als stevige, ‘catchy’ pop met elektronische invloeden. De songs en sound doen bij vlagen denken aan acts als The 1975, Walk the Moon, Kings of Leon en The Killers. Ook ’s werelds grootste pop-producer Max Martin is een inspiratie-bron voor het viertal.

De energieke live-act kan stampen en dreunen, meeslepen of uitnodigen tot dansen. Dit alles uiteraard met het herkenbare STATESMEN geluid.
Afgelopen december was STATESMEN de runner-up bij de Limburgse popprijs Nu Of Nooit en in mei de band geselecteerd voor de Popronde. 

16:15 uur
kleine podium

dansschool Dance on Fire 2

dansschool Dance on Fire 2

Danskunsten van de nieuwe dansschool Dance on Fire uit Sittard. Jonge dansers op het podium. Voeten van de vloer!

12:00 uur
grasveld

De Toiletdames

De Toiletdames

De Toiletdames staan tussen de mensen, midden in de maatschappij. Vanachter hun bordje met snoepjes en muntjes van 50 cent zijn de dames niet bang om stelling te nemen en die stelling in dezelfde minuut zelf ook weer volledig onderuit te halen.

14:30 uur
de ZITterd

Milou Kik 2

singer-songwriter

15:00 uur
Hoofdpodium

Mandy's Bitches

Mandy's Bitches

Een funky, rockende en bij vlagen stampende coverband van ervaren topmuzikanten, onder wie de in Sittard en omstreken wereldberoemde Mo'Jones. En dat in combinatie met de uitstekende strot van Mandy de Bruijn zelf (bekend van Network). Zie dan maar eens stil te blijven staan!

16:30 uur
klein podium

Bekendmaking winnaars loterij

17:00 uur
Hoofdpodium

Jimmy the Bullet

Jimmy the Bullet

Erg fijne blues-rock met topgitarist Bart Oostindie, dat is Jimmy the Bullet. Voor de kenner een must, voor de leek een aangename verrassing.

17:30 uur

Einde verkoop consumptiebonnen

18:00 uur

Sluiting van het Parkfestival

Delen op
Sponsoren
Rabobank
OCI Nitrogen
Open Line
Gosidesign
Gemeente Sittard-Geleen
Quant
Ook sponsor worden?